NE BACAJTE VIŠE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Ovo vam je samo potrebno da koristite jednu sedmicu

Simptomi visokog krvnog tlaka su jedva vidljivi ili ih uopće nema. Visina krvnog tlaka ima utjecaj na cijeli organizam i naše ponašanje – može biti normalnih razmjera, ali i previsok ili prenizak.

Visok krvni tlak obično je viši od standardne 120/80 mmHg, no on ovisi o stanju svake osobe i zapravo je dosta relativan pojam. Vrijednosti krvnog tlaka razlikuju se ovisno o aktivnosti, dobi, lijekovima i zdravstvenom stanju. Nekome nizak krvni tlak, drugoj osobi može biti normalan.

Visok krvni pritisak je najčešće okidač za zastoj srca ili srčani udar, a pacijenti uglavnom ignorišu simptome koji na njega ukazuju.

“Moj muž radi u Njemačkoj, a ja živim sa njegovim roditeljima”

Arterijska hipertenzija je jedna od najčešćih bolesti današnjice. Smatra se da jedna trećina odrasle populacije ima pritisak koji bi se morao liječiti, a ovaj procenat se mijenja po regijama u zavisnosti od načina ishrane, fizičke aktivnosti i životne dobi. Vjerovatno da nema osobe koja bar jednom nije imala problem sa povišenim pritiskom, a dodatni problem u liječenju hipertenzije predstavlja podatak da se terapija uzima neredovno i čestou nedovoljnim dozama.

p

Uzrok nastanka
Hipertenzija se najčešće javlja kao idiopatska, što znači da se ne zna razlog njenog pojavljivanja. U malom procentu (3-5%) hipertenzija je posljedica bolesti drugih organa i sistema. Na krvni pritisak utiču mnogi faktori kako u organizmu, tako i van njega. Krvni pritisak povećavaju prekomjerna upotreba soli i tečnosti, gojaznost, pretjerani unos alkohola i kafe, pušenje, fizička neaktivnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

90-TIH JE BILA BOMBA, ZBOG NJE SU MUŠKARCI PUCALI PO KAFANAMA: A onda se udala za OPASNOG LIKA i više nije smjela da pjeva! (FOTO)

UTRLJALA JE OVU NAMIRNICU ISPOD PAZUHA I CRNE MRLJE SU NESTALE: Kad vidite kako je jednostavno URADIT ĆETE ISTO!