NE MOŽETE IZAĐI NA KRAJ SA INSEKTIMA KOJI VAM UNIŠTAVAJU USJEVE: Pomješajte luk i biber i URADITE OVO! Riješit ćete ih se zauvijek!

Postoji veliki broj organskih preparata koji se mogu koristiti za zaštitu biljaka, ali je malo onih koji se lako pripremaju i koji su efikasni kao što je sprej od luka i bibera. Taj sprej je nastao kombinovanjem više recepata, i što je najbolje, sve sastojke možete pronaći u svojoj kuhinji.

basta

Osnovni sastojci koji su vam potrebni za pravljenje spreja su crni i bijeli luk i biber. Taj rastvor možete preventivno koristiti kako biste obezbedili maksimalne prinose u vašoj bašti.

“Duga veza, riješim da joj kupim plakar”

Danas mnogi organski preparati za zaštitu biljaka sadrže ulje bijelog luka i ljutog bibera. Kada koristite ove preparate, trebalo bi zabilježiti koji je od njih imao najviše uspijeha protiv određenih vrsta insekata. Proizvođačima organske hrane se preporučuje da prije korišćenja ovakvih preparata provjere propise.

Taj preparat može da izazove iritacije na koži tako da bi trebalo izbjegavati kontakt sa kožom i očima. Pri spremanju i nanošenju spreja nosite gumene rukavice i vodite računa da sprej ne dođe u kontakt sa očima.

bijeli-luk

Za pripremu spreja od luka i bibera potrebno vam je:
1 glavica bijelog luka;
1 manji crni luk;
1 kašičica bibera (najbolje je koristiti svježe samljeven ili jače vrste bibera kao što je kajenski);
250 mililitara vode i
1 supena kašika deterdženta za sudove.

To sve sitno isjeckajte ili sameljite bijeli i crni luk. Dodajte biber i vodu, a zatim promješajte. Ostavite da odstoji jedan sat, dodajte deterdžent za sudove i dobro promješajte. Prilikom primjene preparata postarajte se da dobro isprskate lišće sa obe strane.

biber1

Mješavinu možete da čuvate do nedelju dana u frižideru.
Upotrebom ovog spreja u organskoj proizvodnji možete da spriječite pojavu insekata kao što su: gusjenice, larve leptira, krompirove zlatice, insekti koji napadaju pasulj i štitaste vaši.

Izvor: AgroSavjet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

OVA BILJKA LIJEČI I NAJOPASNIJE BOLESTI: Evo kako da napravite sok, čaj i ljekoviti med

“Moj muž radi u Njemačkoj, a ja živim sa njegovim roditeljima”