NISTE DEBELI, SAMO IMATE VIŠAK VODE U ORGANIZMU: Izbacite 5 litara viška vode iz tijela za 3 dana! SMANJITE KILAŽU (RECEPT)

Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, a ovaj su isprobali mnogi i oduševljeni su, jer se za 3 dana gubi 5 kilograma!

Recept: U litar ključale vode dodajte 5 kašika sjeckanog peršuna. Tečnost ostavite da odstoji 20-ak minuta, nakon toga procijedite ili pijte zajedno sa sjeckanim peršunom.

Čaj od peršnua može se piti i topao i ohlađen. Možete ga piti u bilo koje doba dana, osim kasno uveče, jer će izazvati često mokrenje.

persun-caj

Imajte u vidu da je izbacivanje viška tečnosti iz organizma veoma važno. Sa urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne materije, a peršun je naučno dokazano odličan diuretik, a uz to i jak antioksidans.

Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete da preterujete. Konzumiranje neka ne bude više od jednog litra čaja dnevno.

Ukoliko primjetite da vaš organizam zadržava previše vode, evo kako još možete pomoći svom tijelu.

1. Jedite više citrusa

1

Citrusno voće može smanjiti naticanje. Nemojte ga jesti previše da biste spriječili pojavu alergija. Najbolje je jesti ga bar 4 sata prije spavanja.

2. Probajte naizmjenično tuširanje

2

Još jedno rješenje za oticanje je naizmenično tuširanje i toplom i hladnom vodom. Masirajte tijelo mlazom vode počevši odozdo, duž limfnnog toka. Izbjegavajte ledenu i vrelu vodu. Toplo i hladno – to je idealan režim za vaše krve sudove i limfni sistem.

3. Uklučite proteine u ishranu

3

Za emiminaciju viška vode ključna je zdrava ishrana sa dosta proteina životinjskog porekla, kao što su jaja, meso, mlijeko, sir i riba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

“Prije pet godina smo se doselili u ovu kuću”

VIDITE LI ŠTA JE ČUDNO NA OVOJ KUĆI IZ BIH? Kad skontate valjat ćete se od smijeha! Ko je kriv – alkohol ili arhitekta?